LELAKI!!Tanda- tanda Perempuan Tu Memang Tak Sukalah Kat Awak.

Dah lama dah korang nak mengurat perempuan ni. Macam- macam bakat korang cuba tunjuk kat dia. Dari A sampai Z korang dah buat nak impress dia. Tapi nampak gaya macam dia buat tak tau jer. Hampir buntu korang fikir macamana nak nak ambil hati dia. Jadi pada lelaki-lelaki sekalian ambil perhatian jika perempuan yang korang suka ada tanda-tanda macam ni.

Kalau perempuan tak suka lelaki tu dia...


1) Tidak akan memulakan sesuatu perbualan dengan lelaki tersebut

Zaman teknologi sekarang kan, macam2 alat komunikasi ada, contoh yang paling glemer facebook mahupun YM atau Skype. sometimes orang yang tak dikenali pon korang main add je. haha. so, kalau bernasib baik mungkin akan diapprove. then, bila dah approve mestilah nak borak2 dengan insan tersebut. tak semestinya internet je, sms pon sama. kalau perempuan tu tak suka dengan korang, dia tidak akan sesekali menegur korang terlebih dahulu melainkan korang yg mulakan. bila korang dah mulakan, dia mungkin akan layan, tapi ala kadar atau lambat reply. lebih malang, dia tak kan layan korang langsung!




2) Memberi pelbagai alasan setiap kali diajak untuk berjumpa

Aku rasa yg ni mesti dah banyak kali jadi kat korang kan? bila ajak keluar je, dia bagi alasan itu ini. kucing nak beranak lah. bz lah and etc. bila dah bagi alasan macam tu dia jugak tidak mencadangkan sebarang hari atau waktu yg lain untuk berjumpa dengan korang. Well, ada jugak kes yg perempuan tu tak nak langsung berjumpa dengan korang tanpa memberi alasan yg kukuh melainkan TAK NAK! Selain itu, *cewah skema pulak dah, perempuan itu jugak mungkin akan tanya dekat korang macam ni :

" Siapa lagi pergi? kalau i berdua dengan u tak nak lah"

maksudnya dia memang inginkan teman bila keluar dengan korang since dia masih ada lagi orang lain sebagai penyelamat keadaan memandangkan dia tidak selesa apabila berdua dengan korang. ;p



3)Ignore korang walau macam mana korang try nak impress dia

Tak kiralah korang buat lawak ke apa untuk bagi dia suka kat korang, dia akan buat bodoh je. well situasi ni selalu berlaku dalam facebook. lelaki tu try nak buat lawak or bagi respon @comment status perempuan tu, tapi kadang2 perempuan tu ignore je or just akan cakap

"oh..ok" atau " ok baik"

 lagi satu kalau korang nak impresskan dia even belikan hadiah mahal untuk dia, dia mungkin akan berterima kasih banyak kat korang tapi jugak mengharap korang tak payah susah2 belikan apa2 hadiah lagi untuk dia sebab bagi dia tak penting pon semua tu terutama untuk menerima hadiah daripada orang yg dia tak suka kan.



4)Akan cuba mencari kesalahan korang

Even korang tak ada buat salah apa pon, dia kan cuba cari salah korang untuk bagi peluang untuk dia memarahi korang. well, ni biasa terjadi dikalangan kawan2 lah. bukan di dunia alam maya. yelah, kalau alam maya, macam orang gila pulak kan tiba2 nak marah2 padahal bukannya kenal pon. hahaha. haa, lagi satu dia akan berkelakuan kasar dengan korang tak kiralah dari segi percakapan ke, tingkah laku ke apa sebab dia rasa menyampah dekat korang sebab tu dia buat macam tu.



5)Marah bila dikaitkan dengan korang

Biasanya, kawan2 dia mungkin akan mengenakan dia dengan korang since diorang tahu yang dia tak suka dekat korang or diorang tahu yg korang suka dekat dia. bila dia kena 'kenen' dengan korang dia akan rasa meluat dan marah and maybe akan melakukan tindakan yg akan melukakan hati korang. contoh :

'wei, tak ingin aku dengan dia. euwwww! geli aku'

or bila terserempak dengan korang dia kan buat2 tak nampak or cuba melarikan diri daripada terserempak dengan korang.yeah, maybe u are not her taste?



6) Tidak akan memberi sebarang 'contact information' dekat korang.

Ok, secara realitinya, kalau korang terjumpa seseorang awek dekat mana2 and korang terpikat kat dia, mestilah korang nak cari jalan supaya dapat contact dengan dia kan? and sebagai jalan mudah, mestilah korang nak number telefon dia kan? kalau dia suka, mesti tanpa ragu2 dia akan dengan selamba bagi je number hp or telefon rumah terus dekat korang. kalau tak suka, jangankan number hp, alamat emel pon jangan mimpilah korang nak dapat. tapi kalau dunia alam maya pulak, maybe korang dah ada emel, facebook etc tapi maybe tak ada number telefon kan? kalau korang mintak, confirm dia tak kan bagi and bagi alasan hp rosaklah, tak ada hp lah padahal kalau ikut logik zaman sekarang ni budak tadika pon ada hp ye tak?


Jadi, kalau perempuan yg korang suka tu ada menunjukkan tanda2 seperti di atas, lupakan je lah hasrat korang tu. Bunga bukan sekuntum. InshaAllah ada pengganti lagi baik untuk korang tu.

 Kalau nak try memikat perempuan, boleh baca ini -


(Sumber: fyzafuaad)

Share on Google Plus

About Muhammad Fakhruzzaman